Loading...
Disable Preloader

Blog

„Ghidul de bune practici pentru angajații sistemului penitenciar.”

Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova și Centrul de Drept al Femeilor au lansat astăzi „Ghidul de bune practici pentru angajații sistemului penitenciar.” Ghidul are drept scop consolidarea capacității de răspuns al angajaților sistemului penitenciar la nevoile speciale ale femeilor private de libertate prin asigurarea respectării standardelor și practicilor internaționale, în special, a Regulilor de la Bangkok, și, drept urmare, a drepturilor femeilor în detenție. La elaborarea acestui ghid precum și la implementarea proiectului „Sporirea accesului la justiție, asistență juridică și sprijin psihologic pentru femeile în detenție” a contribuit și Insititutul pentru Familie si Initiative Sociale prin acordarea unui pachet complex de servicii de asistenta psihologica : club de lectura terapeutică, program de art-terapie si servicii de consiliere psihologica individuala, femeilor din detenție. Echipa IFIS care a realizat programele a fost constituita din 3 psihologi (Sergiu Toma, Victoria Captari si Cristina Balan-Jereghi), în perioada de implementare a proiectului.

In cadrul evenimentului, Victoria Captari si Cristina Balan-Jereghi au realizat o prezentare privind aspecte psihologice ale femeilor in detentie și impactul acesteia.

Prin lansarea acestui ghid se încheie o etapă importantă de colaborare cu Penintenciarul Nr. 7, Rusca, unde în perioada 2017-2019 au fost realizate activități de consiliere juridică și psihologică iar angajații penitenciarului au beneficiat de instruiri specifice necesităților.

Ghidul a fost elaborat în cadrul proiectului „Sporirea accesului la justiție, asistență juridică și sprijin psihologic pentru femeile în detenție” realizat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu ANP, Penitenciarul Nr. 7 și contribuția psihologului din cadrul A.O. Institutul pentru Familie si Inițiative Sociale în perioada 2018-2019 cu sprijinul Guvernului Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau)

Vezi si alte materiale elaborate cu implicarea IFIS:

Ghid pentru femei in detentie


„Ghidul de bune practici pentru angajații sistemului penitenciar.”

Programare online

Telefon: +373 068271444

Adressa: or. Chisinau, str. V.Alecsandri 13

Email: institutulpentrufamilie@gmail.com